Bryllup eller kirkelig velsignelse i Holte kirke         

Et kirkebryllup er både vielse og velsignelse af et par. Ved brylluppet siger I ja til at leve sammen som ægtepar og til at elske og ære hinanden.

Brylluppet i kirken foregår som en gudstjeneste med bønner, salmer, bibellæsninger, en vielsestale og velsignelse af ægteskabet.

Vi vil giftes - hvad gør vi nu?

I første omgang skal I henvende jer til kirkekontoret på tlf. 45422177 eller på mail: nyholte.sogn@km.dk for at aftale dato og tidspunkt.

Hvis I har særlige ønsker til, hvilken præst, der skal forestå brylluppet, eller har andre særlige forespørgsler knyttet til den kirkelige handling, skal I henvende jer til en af vores præster.

Se kontaktoplysninger her.

Husk prøvelsesattesten

I skal inden vielsen indhente en prøvelsesattest fra kommunen som skal afleveres til præsten eller kirkekontoret. I skal udfylde en ægteskabserklæring til kommunen på borger.dk for at få prøvelsesattesten. Attesten viser, at I opfylder betingelserne for at indgå ægteskab. Prøvelsesattesten er gyldig i fire måneder.

Samtale med præsten

Alle brudepar taler med præsten før deres bryllup. I vælger salmer sammen med præsten og drøfter alt det praktiske i forbindelse med vielsen.

Præsten forbereder vielsestalen ud fra jeres samtale.

Vielsesritualet kan du læse i menuen til venstre.

Bryllup i kirken