Udgivet søn d. 27. dec 2020, kl. 11:21

Lillejuleaften lød det fra højere magt: AFLYS!

Ikke en befaling, men en kraftig anbefaling fra landets biskopper til menighedsrådene om at aflyse julegudstjenester - medmindre de kunne afvikles under åben himmel.

Og det kunne vi. Ikke med kort varsel. Biskoppernes anbefaling supplerede vor egen beslutning om ikke at udsætte kirkegængere for smittefaren indenhus. Vi havde allerede valgt at holde jul under åben himmel, med afstand og mundbind.

Ved julegudstjenesten tog vi en gammel tradition op: Tårnblæsning. Det var oprindelig i Pinsen, at der på trompet blev blæst til gudstjeneste fra kirkens 28 meter høje tårn. Men i år var det en blæserkvintet, der med julemusik bød kirkegængerne velkommen til julegudstjeneste på plænen.

"Det gør I også til næste år", lød et fra en glad kirkegænger efter gudstjenesten.

Det gør vi nok ikke. Vi glædede os over at vi kunne være samlet så mange (200+). Men i 2021 er det muligt igen at kunne forsamles. Julegudstjenesterne i kirken kan vi ikke undvære.

Godt Nytår!

Kategorier Friluftsgudstjeneste