×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Søndag d. 12. februar 2023, kl. 16:00

Ved provst Marianne Telling, fortæller, Marit Bock, blokfløjte, og Jan Sommer, guitar


2021 var 400 året for Leonora Christines fødsel. Som datter af Christian den 4. fik hun et højst usædvanligt liv, og forestillingen centrerer sig om hendes fangenskab i Blåtårn i København, hvor hun blev holdt fængslet i næsten 22 år. Her skrev hun Jammers Minde, som er en skildring af fangenskabet, stilet til hendes børn. Bogen er en skarp og velskrevet skildring af menneskelig fornedrelse og sjælelig storhed.

Marit Bock er klassisk uddannet blokfløjtenist med stor interesse for både den gamle og den helt nye musik. Ikke mindst med Blokfløjtekvartetten SIRENA har hun høstet stor anerkendelse. Uddannet fra Carl Nielsen Academy of Music, Odense. Efter studier på musiker-performer diplomlinjen, der afsluttedes med højeste karakter, har hun studeret i solistklassen samme sted hos prof. Dan Laurin.

Jan Sommer er uddannet på det Kgl. Danske Musikkonservatorium og har givet en lang række koncerter, udgivet flere cd’er og uropført værker af adskillige danske komponister – og han har gennem de senere år desuden arbejdet som arrangør for bl.a. Det Kongelige Teater, Bellmania-ensemblet og Det Danske Teater.

Under koncertfortællingen fremføres musik af forskellige kendte og mindre kendte komponister fra barokken, bl.a. Purcell og Dowland.

Leonora Christine 400 år - Koncertfortælling
Sted Solbakken 56, 2840 Holte, Solbakken 56, 2840 Holte
Pris
gratis