Fredag d. 19. april 2019, kl. 10:30

Langfredag den 19. april kl. 10.30:

G. B. Pergolesi: Stabat Mater

Ved gudstjenesten langfredag opføres det kendte og elskede passionsværk Stabat Mater af den italienske komponist Giovanni Battista Pergolesi.

Stabat Mater, som er et middelalderligt passionsdigt om Marias lidelser ved sin søns død, har inspireret en lang række komponister igennem tiden. Pergolesis Stabat mater, originalt for sopran, alt og strygeorkester, er nok det kendteste af komponisten, som stilistisk befinder sig i den følsomme overgang mellem barok og klassik.

Ved opførelsen medvirker sopranen Marianne G. Nielsen og altsangeren Linnéa Lomholt. Begge sangere har en lang karriere blandt de førende oratoriesangere med utallige cd-udgivelser samt koncerter i Danmark og Sverige såvel som det meste af Europa.

De to solister bliver akkompagneret af kirkens organist, Henrik Schrøder på orgel og Helene Jerg på cello. Sognepræst Lise Djernes Østergaard medvirker som liturg.

Ved gudstjenesten vil der endvidere blive læst op af Jesu lidelseshistorie og sunget fællessalmer.

Der venter publikum en sublim vokal oplevelse ved langfredagskoncerten i Gurre Kirke med disse to fantastiske sangere