×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Torsdag d. 31. oktober 2019, Kl. 19:00 til kl. 21:00

19 år I nødhjælpsarbejde

Torsdag den 31. oktober kl. 19

Psykolog Anne-Sophie Dybdal fortæller om arbejdet med børn og familier I krig og naturkatastrofer over hele verden.
Foredraget handler om arbejdet midt i ekstreme livsoplevelser hvor mennesker viser de grimmeste og de smukkeste sider.

Overalt er der mennesker der klarer sig igennem og udviser stort mod og solidaritet. Hvad er det der gør nogle så modstandsdygtige, hvad prioriterer børn når man spørger dem og hvad skal der til for at vores indsatser virkelig gør gavn?

Som psykolog i RED BARNET siden 2007 har Anne-Sophie Dybdal lang erfaring med at hjælpe de mest udsatte børn i i verdens brændpunkter. Anne-Sophie Dybdals arbejde består blandt andet i at uddanne lokale Red Barnet-medarbejdere til at yde psykologisk førstehjælp til traumatiserede børn, der eksempelvis opholder sig i flygtningelejre efter en katastrofe. I konfliktfyldte områder - eksempelvis flygtningelejre - opretter Red Barnet såkaldte børnevenlige områder, hvor børnene får mulighed for at lege, lære og få psykologisk førstehjælp i rolige og børnevenlige omgivelser, så de kan få et pusterum og bearbejde de voldsomme oplevelser, de har været udsat for.

Som ekspert i arbejdet med at beskytte børn mod vold, overgreb og udnyttelse er hele verden Anne-Sophie Dybdals arbejdsplads: Hun har de seneste år været i Kina, Japan, Jordan, Tyrkiet, Sydsudan, Haiti og Bangladesh.

Indsatser i Danmark Anne-Sophie Dybdal udvikler samtidig indsatser til flygtninge i Danmark – eksempelvis trådte hun til, da Red Barnet i efteråret 2015 oprettede børnevenlige områder i modtagelsescentre i Rødbyhavn og Padborg, fordi Danmark pludselig stod med en akut kritisk flygtningesituation. Anne-Sophie Dybdal er også involveret i at udvikle Red Barnets såkaldte resiliens-aktiviteter, der kan styrke uledsagede flygtningebørn, der bor i børnecentre rundt omkring i Danmark.
Pris
Gratis