×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Onsdag d. 9. oktober 2019, Kl. 19:00 til kl. 21:00

Hvordan møder du et menneske, du ikke kender?

Møder du den fremmede med forbehold, mistro eller frygt? Eller med nysgerrighed og interesse i tillid til, at der kommer noget godt ud af mødet?

Med afsæt i sin dagligdag som sogne-og indvandrerpræst og sin egen, personlige historie giver Niels Nymann Eriksen et inspirerende indblik i, hvad mødet mellem mennesker kan indebære; og måske endda på en måde, der kan inspirere til mere uforbeholdne møder med den fremmede.

Niels Nymann Eriksen er uddannet teolog fra Københavns Universitet og senere ph.d. fra Cambridge University, hvor han undersøgte Søren Kierkegaards begreb ’gentagelse’. Han er medstifter af Cafe Exit, et diakonalt tilbud for indsatte og tidligere indsatte, og er til daglig sognepræst i Apostelkirken på Vesterbro. I 2018 udgav han bogen Gæstfrihed, der handler om, hvad mødet mellem mennesker kan indebære og om gæstfrihed som en værdi med rødder i Bibelen. Han viser, at det er i mødet med den anden, at du også møder dig selv.

Da Nargiz Galib Andersen var barn i Aserbajdsjan, skulle hun altid dække op til en ekstra ved middagsbordet, sagde hendes mor. Så stod der en tom stol parat, hvis en gæst skulle komme uanmeldt forbi. ”En gæst er Guds engel,” sagde man i hjemmet, en gave og en glæde, man skulle tage godt imod. Nargiz Galib Andersen har tegnet illustrationerne til Niels Nymann Eriksens bog om gæstfrihed.

Det er netop tanken om gæsten som en gave, vi skal tage imod, der har inspireret Niels Nymann Eriksen til at skrive sin bog. Vi skal ikke bare gøre det for gæstens skyld, men også for vores egen, forklarer han. Det er nemlig Gud, der har sat os i stævne i mødet med den fremmede – som i fortællingen om Abraham i Det Gamle Testamente. Han og Sara får besøg af tre fremmede mænd, og han tager fyrsteligt imod dem, slagter et dyr og tilbereder det, mens han sørger for at de føler sig hjemme i hans telt. Og så velsigner de tre fremmede ham og lover den gamle mand og hans kone, at de vil få en søn. Forholdet mellem, hvem der giver, og hvem der får, er blevet byttet om.

Gratis adgang.